ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

 

Το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Απομεινάρι των αρχαίων τειχών. Σήμερα μουσειακός-εκθετικός χώρος. Παραλίγο να κατεδαφιστεί με απόφαση του πρώτου δημοτικού συμβουλίου το 1912, αλλά λόγο έλλειψης χρημάτων... στέκει ακόμα όρθιος!  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%A0%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82

Λευκός Πύργος

Το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Απομεινάρι των αρχαίων τειχών. Σήμερα μουσειακός-εκθετικός χώρος. Παραλίγο να κατεδαφιστεί με απόφαση του πρώτου δημοτικού συμβουλίου το 1912, αλλά λόγο έλλειψης χρημάτων... στέκει ακόμα όρθιος! https://el.wikipedia.org/wiki/Λευκός_Πύργος

Αψίδα Γαλέριου (Καμάρα) – Ανάκτορα Γαλέριου

Η βόλτα στην ‘’Καμάρα’’ είναι επιβεβλημένη για τον κάθε ταξιδιώτη στη Θεσσαλονίκη. Στην καρδιά της πόλης, δίπλα στη Ροτόντα και στην πλατεία Ναυαρίνου, πάνω στην Εγνατία οδό. Στην αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα)  δίνονται τα …ραντεβού της πόλης και όχι μόνο! https://el.wikipedia.org/wiki/

Κάστρα

Η πανοραμική θέα  της πόλης, δίπλα  από τις μεγάλες καστρόπορτες και τα πανύψηλα τείχη, θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη. Λίγο πιο ψηλά η περιώνυμη φυλακή του ‘’Γεντί Κουλέ’’. Μια βόλτα στην ιστορία και σε έναν περασμένο πολιτισμό.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, στην προέκταση της ΔΕΘ προς τη μεριά της θάλασσας, σας περιμένει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης για να σας ξεναγήσει στους χρόνους των Μακεδόνων Βασιλέων και της ηρωικής εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και όχι μόνο.

https://www.amth.gr/

Άνω πόλη

Κανένας επισκέπτης δεν μπορεί να πει ότι γνώρισε τη Θεσσαλονίκη αν δεν επισκεφτεί την Άνω πόλη. Είναι η παλιά βυζαντινή Θεσσαλονίκη, η εντός των τειχών πόλη με τα ανεπανάληπτα στέκια και τις πανέμορφες ταβέρνες. Η περιοχή κυριαρχείται από την παραδοσιακή Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

Ροτόντα

Η Ροτόντα είναι ένα κυκλικό θολωτό οικοδόμημα λίγα μέτρα παραπάνω από την Καμάρα. Χτίστηκε ως ναός του Διός και στη συνέχεια μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό. Σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο ανοικτό στο κοινό.

https://el.wikipedia.org/wiki/

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Στην καρδιά της πόλης, απέναντι από τον Λευκό Πύργο και τον Πύργο του ΟΤΕ, μπορείτε να ζήσετε για λίγο στο Βυζάντιο και να ανακαλύψετε τη μαγεία των χρόνων αυτών με μια επίσκεψη στο επιβλητικό Μουσείο του Βυζαντινού Πολιτισμού με τις έντεκα (11) αίθουσες του.

https://www.mbp.gr/

H Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων,

Ακριβώς έξω από τα τείχη της Άνω Πόλης βρίσκεται η Μονή Βλατάδων, το βυζαντινό ακόμα εν λειτουργία μοναστήρι εντός της πόλης με την απέραντη θέα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού κόλπου.

https://cityportal.gr/monh-blatadwn,168975,1373,1072,0

Μονή Λαζαριστών

Η Μονή Λαζαριστών, το πρώην μοναστήρι των μοναχών του τάγματος του Αγίου Βικεντίου, είναι σήμερα ένας πολιτιστικός χώρος εντός του οποίου πραγματοποιούνται πλείστες εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων καλύπτει κάθε ανάγκη των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης.

https://www.monilazariston.gr/

Τσινάρι

Μικροσκοπική μεν πανέμορφη και γραφική πλατεία στην Άνω πόλη. Αναζητήστε την ιστορία της και απολαύστε τα μεζεδοπωλεία που βρίσκονται πέριξ αυτής.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στη Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη με πλήθος έργων τέχνης καθώς και τη συλλογή ‘’ Γεωργίου Κωστάκη’’, μουσείο που δεν μπορούσε να λείπει από την πόλη της Τέχνης τη Θεσσαλονίκη.

https://www.greekstatemuseum.com/kmst/index.html

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την πρωτιά για τα σύγχρονα Μουσεία Τέχνης πήρε η Θεσσαλονίκη, ιδρύοντας το πρώτο του είδους Μουσείο το 1979. Θα μπορέσετε να απολαύσετε τα εκθέματα του κάνοντας μια βόλτα στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης εντός της οποίας βρίσκετε το Μουσείο. https://www.mmca.gr/

Μουσείο Φωτογραφίας

 Στο μουσείο Φωτογραφίας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, θα βρει ο επισκέπτης πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ιστορία της πόλης αλλά και από την ίδια την ιστορία της φωτογραφίας.

http://www.thmphoto.gr/

Νόησις

Στο δρόμο προς τη Θέρμη θα συναντήσουμε το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας. Λειτουργεί από το 1978 και ανήκει στα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. https://www.noesis.edu.gr/


Τοποθεσία - Επικοινωνία

Γνωρίστε την περιοχή Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, βρείτε μας στο χάρτη ή επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.


Heaven Hotel

11η Οδός Ταγαράδες, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
TK 57001, ΤΘ 337

ΜΗΤΕ: 0933Κ012Α0254600
Latitude: 40.488441
Longitude: 23.032263
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης