Μουσείο Φωτογραφίας

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από την ίδρυσή του το 1997, έως την σημερινή του μορφή σε διαμορφωμένο μουσειακό χώρο εντός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αποτελεί σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 και εμπλουτίστηκε σημαντικά το 2000 με την απόκτηση της Συλλογής του Γεωργίου Κωστάκη, η οποία αποτελείται από έργα καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι το πρώτο μουσείο σύγχρονης τέχνης που ιδρύθηκε το 1979 στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Καλύπτει όλους τους τομείς της σύγχρονης τέχνης.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί ειδική περιφερειακή μονάδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι 11 αίθουσες του μουσείου σας περιμένουν για μια αξέχαστη βόλτα στο επιβλητικό Βυζάντιο.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1912 και το κτίριο που στεγάζεται σήμερα εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου 1962 όταν η πόλη γιόρταζε τα 50 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό.

Μονή Λαζαριστών

Η Μονή Λαζαριστών αποτελεί πρώην μοναστικό συγκρότημα που βρίσκεται στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Χτίστηκε το 1886 από μοναχούς του τάγματος του Αγίου Βικεντίου του Παύλου, που ονομάζονταν Λαζαριστές από την έδρα τους στο ναό του Αγίου Λαζάρου στο Παρίσι.

Αψίδα Γαλέριου (Καμάρα) – Ανάκτορα Γαλέριου

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης είναι η Θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου, γνωστή και ως Καμάρα, που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της οδού Εγνατίας και σε μικρή απόσταση από την Ροτόντα. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Λίγο πιο κάτω στην Πλατεία Ναβαρίνου θα βρείτε το ανακτορικό συγκρότημα του παραπάνω Ρωμαίου Καίσαρα Γάιου Γαλέριου Ουαλέριου Μαξιμιανού.

Ροτόντα

H Ροτόντα είναι θολωτό στρογγυλό κτίσμα του 4ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη, όμοιο με το Πάνθεον της Ρώμης, και προοριζόταν για ναός του Διός. Λόγω της μη χρήσης του, μετατράπηκε επί βυζαντίου σε χριστιανικό ναό των Ασωμάτων Δυνάμεων και μετά την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το 1912, αφιερώθηκε στον Άγιο Γεώργιο.

Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα. Σήμερα θεωρείται χαρακτηριστικό μνημείο της Θεσσαλονίκης και είναι ό, τι έχει σωθεί από την κατεδαφισμένη οθωμανική οχύρωση της πόλης.

Νόησις

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1978 ως Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο 6ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης.

Άνω πόλη

Η περιοχή της παλιάς Βυζαντινής Θεσσαλονίκης που περικλειόταν από τα τείχη της πόλης. Πήρε το όνομα της από την αμφιθεατρική θέση της. Εκεί θα αναπνεύσετε ‘’παλιό Θεσσαλονικιό’’ αέρα στα στενά σοκάκια και στα σπίτια με την παραδοσιακή Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

Τσινάρι

Το ‘’Τσινάρι’’ είναι μια γραφική μικρή πλατεία στην αρχή της Άνω πόλης, με μεγάλη ιστορία που σήμερα θα βρείτε παραδοσιακά μεζεδοπωλεία και άπλετη φιλοξενία.

Κάστρα

Στην υψηλότερη περιοχή της Άνω πόλης, θα βρείτε τα ‘’Κάστρα’’ με τις μεγάλες θολωτές εισόδους, τα φαρδιά τείχη και την παλιά φυλακή του ‘’Γεντί Κουλέ’’ στο τέλος τους. Περιοχή  με θέα ολόκληρης της πόλης και ταβερνάκια για κάθε όρεξη.
Τοποθεσία - Επικοινωνία

Γνωρίστε την περιοχή Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, βρείτε μας στο χάρτη ή επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.


Heaven Hotel

11η Οδός Ταγαράδες, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
TK 57001, ΤΘ 337

ΜΗΤΕ: 0933Κ012Α0254600
Latitude: 40.488441
Longitude: 23.032263
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης